Gedenkpagina voor huisdieren

 

Inleiding tot de gedenktekens en navigatie voor huisdieren

Ik ontmoette mijn vriend John voor het eerst op een Crufts show een paar jaar geleden. Zijn geschidenis met zijn beste vriend Lucky raakte me en ik wilde het met jullie delen.

Arty Lobster pet memorial sculpture

Zieke, stervende of oudere huisdieren

Lucky was John's belangrijkste en beste vriendin. Ze zat altijd vol leven, en bracht talloze herinneringen mee met John. Omdat hij een beetje verlegen was, stelde ze hem ook voor aan een aantal nieuwe vrienden in het park bij hun huis, omdat ze graag nieuwe honden ontmoette. Op een herfstdag merkte John dat Lucky niet zo springerig was als gewoonlijk, maar hij negeerde het en genoot van de herfstzon. Maar na enkele dagen was het onmogelijk om te negeren dat Lucky wat langzamer was, wat slaperiger, Waardoor hij sneller naar huis wilde gaan. In het begin was het subtiel, maar in de loop van de volgende zes maanden werd het duidelijker en zelfs familieleden gaven commentaar.

We hebben allemaal al eens gehoord dat onze huisdieren regelmatiger gecontroleerd moeten worden indien ze ouder worden. Maar wat is "ouder" en waar moeten we ons zorgen over maken? Hier zijn enkele artikelen die nuttig kunnen zijn als uw huisdier ouder wordt.

Petplan: 7 tekenen dat uw oudere hond een dierenartscontrole nodig heeft Cliffe Vets: Senior gezondheidscontroles

Afscheid nemen van uw dierenvriend

De dag dat John voor de laatste keer naar de dierenarts ging, was dit de triestigste dag van zijn leven. Ze keek hem gewoon met grote ogen aan. Er was geen woede of kwaadheid. Ze keek hem aan alsof ze hem begreep en vergaf.

Tekenen dat uw hond of huisdier ernstig ziek is?

  Als uw hond veel van deze symptomen vertoont, kan het het begin van een ernstige ziekte zijn.
 • Verlies van eetlust
 • Lage energie/ontbrekende belangstelling voor favoriet speelgoed
 • Ademhalingsproblemen bij een oudere hond
 • Willekeurig braken
 • Gebrek aan evenwicht
 • Spiertrillingen/gebrek aan coördinatie en verkoudheid
 • Droge en ruwe huid
 • Uw hond valt flauw
 • Incontinentie

Als uw huisdier ziek is, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met een dierenarts.

Hier is er een artikel over een relevant, maar minder behandeld onderwerp; hoe gaat u om met uw huisdier als het ziek is:ziek:

Omgaan met verdriet wanneer uw huisdier sterft.

  De pijnlijke gevoelens van verdriet wanneer een huisdier sterft zijn normaal en natuurlijk. Hier zijn enkele voorgestelde strategieën om met dit verdriet om te gaan.
 • Praat erover - vind vrienden met wie u kunt praten over uw huisdier en uw gevoelens. Er zijn ook online ondersteuningsgroepen waar u zich bij kunt aansluiten. Sommige mensen drukken hun verdriet graag uit in vormen van schrijven of gedichten.
 • Overweeg een herdenkingsdienst voor huisdieren - Dit kan u helpen bij het sluiten en u helpen om verder te gaan.
 • Omgaan met schuldgevoelens - Dit kan bijzonder pijnlijk zijn als je de beslissing over euthanasie moest nemen. Denk na over hoe je deze beslissing hebt genomen om je dierenvriend te behoeden voor meer pijn en lijden.
 • Steun uw kinderen en andere familieleden - Sommige familieleden vinden het misschien moeilijker om met het verdriet om te gaan, elkaar te helpen
 • Vraag het uw dierenarts - Als u voor of na de ingreep nog vragen heeft, vraag het dan aan uw dierenarts. Te veel mensen houden deze vragen voor zichzelf en blijven er jaren later nog even bij zitten.
 • Erken dat verdriet tijd kost - Het verdriet gaat niet weg na een week. Accepteer dat dit iets is wat je nog lang bijblijft.
 • Verwaarloos jezelf niet - Sommige mensen vinden het zinloos om zich te concentreren op dingen als eten of slapen tijdens het rouwen, maar dit maakt het proces erger. Zorg voor een gezond lichaam en geest (overweeg meditatie) om het rouwproces te ondersteunen.
 • Verwaarloos uw gezin en andere huisdieren niet - Naast het verzorgen van uzelf, zorg ervoor dat u er bent voor uw gezin en de andere huisdieren. Zij hebben u ook nodig.
 • Denk aan een huisdier monument - Voor veel mensen helpt het bij het hebben van een foto, een beeldhouwwerk of een ander aandenken aan het huisdier.
Hoe om te gaan met verdriet

Herdenkingsdiensten voor huisdieren

John koos ervoor om geen herdenkingsdienst voor Lucky te houden. Toen ik hem er later naar vroeg, gaf hij toe dat het misschien een goed idee was om een soort evenement of ceremonie te houden om een gevoel van afsluiting te creëren.

Als u een herdenkingsdienst voor uw huisdier wilt houden, houd er dan rekening mee dat u alles kunt doen, dit is uw dienst en u kunt kiezen wat u denkt dat het beste is om uw huisdier te eren en te herinneren. De eerste keuze is waarschijnlijk als u een dieren crematorium of uitvaartcentrum voor de dienst wilt gebruiken, of als u de dienst zelf wilt organiseren.

Bij de herdenkingsdienst kunt u het huisdier letterlijk of figuurlijk aanwezig willen hebben. Zo kunt u de urn met de as of een foto van uw huisdier hebben. Of misschien een paar van haar favoriete speelgoed.

De service zelf kan alles zijn wat u maar wilt. Velen kozen ervoor om te praten over het leven van het huisdier en lezen vaak gedichten of verzen die betekenisvol zijn voor de mensen in de buurt van het huisdier.

Herdenkingsdienst voor huisdieren in een uitvaartcentrum voor huisdieren of een crematorium voor huisdieren.

De meeste crematoria voor huisdieren of uitvaarthuizen hebben hun eigen suggesties voor een dienst. Aarzel niet om te vragen om uw eigen kleine persoonlijke wendingen, om de service persoonlijk te maken voor u en uw huisdier.

Door u georganiseerde herdenkingsdienst voor huisdieren

Als u uw eigen service organiseert, heeft u echt een ruime open keuze voor wat en waar u kunt doen.

  Waar een dienst te houden
 • In uw huis of tuin
 • In een favoriet park
 • In het bos of bos heb je vroeger samen tijd doorgebracht
 • Een strand
 • Een speciale plek die u met uw huisdier associeert

Als u besluit om de dienst op een openbare plaats te houden, controleer dan vooraf of u toestemming van uw gemeente of anderen nodig heeft.

Wie moet u uitnodigen voor een herdenkingsdienst voor huisdieren?

Er zijn geen harde en snelle regels over wie u moet uitnodigen. Meestal nodigen mensen hun naaste vrienden en familie uit, samen met anderen die uw huisdier hebben gekend en verzorgd.

Sommige mensen maken er een groter evenement van en nodigen collega's en een grotere groep vrienden en familie uit. Een politiehond in Indianapolis, die werd doodgeschoten door een inbreker, had een begrafenis van een huisdier bijgewoond door ongeveer 150 mensen.

Als u uitnodigingen per e-mail of per post verstuurt, vergeet dan niet de tijd en plaats te vermelden. Wilt u dat mensen meedoen en hun herinneringen aan uw huisdier delen, of wilt u de dienst runnen?

Verbranding en begrafenis van huisdieren

John heeft dagenlang gekweld over de beslissing. Hij had een heel kleine tuin, en de meeste van de mooie wandelingen met Lucky hadden plaatsgevonden in het park bij hun huis en in het nabijgelegen bos. Uiteindelijk koos John voor crematie. Hij strooide wat as in zijn tuin, en stopte de rest in een beeld van Lucky dat hij op de schoorsteenmantel had gezet.

Meer dan 500.000 huisdieren hebben begrafenissen in Amerika, en meer dan 100.000 in het Verenigd Koninkrijk. De prijzen variëren dramatisch, afhankelijk van de locatie. De duurste in de geschiedenis is misschien wel voor een Tibetaanse Mastiff, die meer dan 500.000 pond kostte (met een jade kist en begrafenis aan de voet van een schilderachtige berg in China).

Huisdieren crematies (locaties)

Waar en hoe - thuis vs. ambtenaar (thuis toegestaan?)Voor- en nadelen

begraven van huisdieren

Waar en hoe - thuis vs. ambtenaar (thuis toegestaan?)Voor- en nadelen

Huisdieren Herdenking

Twee keer per jaar, ter gelegenheid van de verjaardag van Lucky's dood, en de dag van de herdenking van huisdieren, doet John zijn best om Lucky te herdenken. Hij zit bij haar beeldhouwwerk en besteedt wat tijd aan het herinneren van alle briljante tijden die ze samen hadden. Natuurlijk herinnert hij zich haar ook op andere momenten, maar bij deze twee gelegenheden voelt hij zich vereerd door tijd uit zijn eigen drukke schema te halen om bij haar en de herinneringen te zijn.

Pet Remembrance Day is elk jaar op 5 juli, en is voor velen een tijd om speciaal de tijd te nemen om hun geliefde huisdieren te gedenken. Op deze dag, en vaak ook op de verjaardag van de dood of de geboorte, komen veel huisdiereigenaren samen met vrienden om over huisdieren te praten, vaak voor foto's of ornamenten van hun huisdieren.

Producten en geschenken ter nagedachtenis aan huisdieren.

John kreeg een volledig stenen gekleurd sculptuur die er net zo uitziet als Lucky, en stopte de as erin. Het beeld had alle speciale bruine vlekken en de intelligente ogen die hem aan haar doen denken. Hij liet het beeldje van Lucky op zijn schoorsteenmantel staan en besloot dat hij waarschijnlijk nooit meer een huisdier zou krijgen.

Het is nu tweeënhalf jaar geleden. John mist de wandelingen en het gezelschap en overweegt een andere hond te krijgen.

Lucky zou het daar zeker mee eens zijn.

Veel van deze producten kunnen ook gezien worden als geschenken om huisdieren te verliezen - ze kunnen gekocht worden voor een vriend of vriendin.

Dieren Gedenk Producten voor buitenshuis

Koop ook hout / bank in het bos

Planets building building + rooms

Voorbeelden producten

 • Grafstenen
 • Kaarsen
 • kiezelsteentjes/plaksteentjes huisdier gedenkstenen (incl. pootafdruk )
 • Bank in uw favoriete bossen
 • Niet Arty Lobster

Huwelijksherdenkingsproducten voor binnenshuis

Er is een grote selectie van herdenkingsproducten voor huisdieren die binnenshuis geplaatst kunnen worden, hier is een kleine selectie

Voorbeelden van producten

 • Arty Lobster dierensculptuur
 • Generieke huisdiersculpturen
 • Schaduwdoos
 • Juwelen/hanger/armband/ringen
 • Huisdierenfoto's/schilderijen/afbeeldingen/afbeeldingen

Herdenkingsproducten voor huisdieren met as of haar

Veel producten voor dierenherdenking maken het mogelijk om een deel van het as of het haar in het product te houden om het persoonlijker te maken

Voorbeelden

 • Arty Lobster gepersonaliseerde dierensculpturen met as
 • Urn voor assen
 • Schaduwdozen met items die u doet herinneren aan uw huisdier
 • Juwelen met haar/as elementen

Arty Lobster dierengedenktekens

We maken sculpturen

Onze klanten houden van ons en blijven terugkomen

Niet voor iedereen - duur - maar goed

Link naar de website van Arty Lobster